Ingyenes hallásvizsgálat Cochlear implantátumok Baha

Nyomtatás A Cochlear önkéntes intézkedés keretében visszahívja a CI500-as cochleáris implantátum sorozat még be nem ültetett belső egységeit

Annak ellenére, hogy a 2009. évi bevezetés óta a nem megfelelően működő CI512 implantátumok aránya nem haladta meg az 1%-ot, az utóbbi időben növekedés volt tapasztalható a CI512 implantátumokat érintő meghibásodások számában. Ezen körülményeket és a fokozott elővigyázatosság elveit figyelembe véve a Cochlear a CI500 cochleáris implantátum sorozat önkéntes visszahívásáról döntött addig, amíg a probléma okának vizsgálata folyik.

A jelen önkéntes visszahívás nem érint egyetlen más implantátum modellt, így többek között a Nucleus Freedom implantátum sorozat termékeit sem. Szintén nem képezik a jelen visszahívás részét a CI500-as szériához tartozó külső beszéd processzor eszközök illetve a más generációkhoz tartozó külső eszközök.

A legújabb CP810 beszédprocesszor teljesen kompatibilis a Nucleus Freedom implantátumokkal, ily módon a Nucleus 5 rendszer által kínált valamennyi szolgáltatás az implantátumviselők rendelkezésére áll.

A legfontosabb célunk jelenleg az, hogy megfelelő tájékoztatást és támogatást nyújtsunk valamennyi, cochleáris implantátummal foglalkozó egészségügyi szakembernek és az implantátumok viselőinek. A Cochlear-nál a megbízhatóság elsődleges jelentőséggel bír, ezért megteszünk minden szükséges intézkedést a váratlanul felmerült probléma megoldása érdekében.