Ingyenes hallásvizsgálat Cochlear implantátumok Baha

Nyomtatás Hallás szótár

Baha- A Baha rendszer egy beültethető, csontba horgonyzott hallássegítő rendszer. Egy csontba épített, 3-4 mm-es titánium belső egységből és az arra csatlakoztatható külső hangfeldolgozóból áll.

Cochleáris implantáció (CI) - A cochleáris implantáció egy olyan műtéti eljárás, amellyel a súlyos nagyothallók és siketek nagy részénél jelentős hallásjavulás érhető el. A cochleáris implantátum a belső fülbe ültetett elektróda és az ehhez kapcsolódó, szintén beültetett jelfogó/dekóder egység; a mindennapi szóhasználatban azonban ide értjük a CI-hez tartozó külső egységeket is. A cochleáris implantátum több évtizede bevált gyógyászati segédeszköz, mely a siket gyermekek számára is lehetővé teszi a kommunikációt és a társadalmi részvételt.

 

Freedom- A cochlea-implantációs technológia új generációja, egy olyan, beültethető hallókészülék, mely a súlyos halláskárosodásra ad megoldást. Alkalmas minden életkorhoz és életstílushoz, mert az újdonságszámba menő moduláris kialakítás révén néhány másodperc alatt átalakítható a készülék fülmögötti (BTE) beszédprocesszor konfigurációról testen viselhető (dobozos) konfigurációra és viszont.

Nucleus® – a Cochlear vállalat termékeinek márkaneve.

Prelingvális siketség - A prelingvális siketek hallásukat a beszéd elsajátítása előtt vesztették el, vagy siketen születtek.

Posztlingvális siketség - A posztlingvális siketek a beszéd elsajátítása után vesztették el hallásukat.

Smart Sound – olyan forradalmian új hangtechnológia, amely lehetővé teszi a jobb hallást még több mindennapi beszédértési helyzetben, például munkaértekezleten, zsúfolt vagy zajos környezetben, vagy egy osztályteremben. Ez az élenjáró digitális technológia arra szolgál, hogy ugyanúgy lehessen viselkedni, mint természetes halláskor, lehetővé téve azt, hogy a készülék viselője meghallja a legfontosabb hangokat, amely a szituációban jelen van.